Rugtherapie

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met lage rugpijn. Daarbij richten wij ons op a-specifieke lage rugpijn, pijn waarvoor een arts geen aanwijsbare reden voor kunnen ontdekken. De therapie is ook gericht voor specifieke lage rugklachten zoals hernia of artrose.

Het behandelconcept bestaat uit een drie-stappenplan:
Stap 1: we onderzoeken eerst uitgebreid uw houding en het bewegen van het bekken en de wervelkolom zodat we weten wat de pijn veroorzaakt.
Stap 2: we stellen een persoonlijk behandelplan op. Soms is een beperkt aantal behandelingen al voldoende.
Stap 3: bij chronische of regelmatig terugkerende pijn, is de stabilisatie van uw rug van groot belang. Training van de rompspieren staat daarbij voorop. We gebruiken hiervoor speciaal ontwikkelde apparatuur. De apparaten zijn specifiek ontworpen om op een veilige, maar zeer effectieve wijze, de kracht, mobiliteit en stabiliteit van uw rug te trainen.

We maken hiervoor gebruik van wetenschappelijk onderbouwde meet- en trainingsapparatuur speciaal voor rugklachten. Het David Spine Concept en Dr Wolff apparatuur.
U kunt zonder en met verwijzing gebruikmaken van onze rugtherapie. Rugtherapie wordt vergoed via de aanvullende pakketten van uw zorgverzekeraar.

Fysio Annadal heeft een samenwerkingsverband met de DC-klinieken (Het beweegplein), samen zijn wij overtuigd van het nut van bewegen. Wij zijn van mening dat iedere chronische pijnpatiënt baat heeft bij bewegen. Vanuit deze overtuiging bieden wij binnen onze integrale pijnzorg een begeleid traject voor bewegen aan op onze beweegpleinen. Binnen het programma leren wij u beter om te gaan met uw pijnklachten. 

Bel voor een afspraak: 043 – 32 62 228 of stuur een mail naar info@fysio-annadal.nl